Želim da se obaveštavam o nedeljnom programu KST-a e-mail-om
Email
Najposećnije teme na našem forumu!!!
KLUB STUDENATA
TEHNIKE
Bul. Kralja Aleksandra 73
11000 Beograd
tel. 011/3218-391

O nama

Istorija KST-a

    Klub Studenata Tehnike, nezvanično, počinje sa radom 1952. godine, kao klub studenata Arhitektonskog, Građevinskog i Elektrotehničkog fakulteta, smešten u laboratoriji radi u pauzama između vežbi.

    Dve godine kasnije, 24. februara 1954. klub dobija ime i zvanični status, priznanjem direktno od rektorata Visoke tehničke škole. Narednih desetak godina klub funkcioniše amaterski, kao i većina klubova u to vreme i većinu vremena posetioci provode igrajuci šah. Od 1962. kreću prave promene i počinje se sa organizacijom kulturnog, sportskog i zabavnog života studenata, uključujući i predavanja poznatih ličnosti, igranke itd.

    KST gradi svoj imidž do 1969. kada pravi veliki bum na kulturno-zabavnoj sceni Beograda otvaranjem diskoteke, u kojoj se razvijaju pravi samoupravni odnosi, dele zaduženja kao i odgovornosti, a sve to, u organizaciji studenata. To je ujedno i početak uzlazne putanje kluba koji u narednim godinama dobija samo pohvale, i stiče ugled mesta sa vrhunskom zabavom i sigurnošcu, bez neprijatnih scena i u opšte mogućnosti da do njih dode.

    U takvom maniru KST nastavlja sa radom narednih trideset godina, organizujući tradicionalne Prednovogodišnje maskenbale (kulturološki fenomen grada), pešacke relije, kvizove, tribine i predavanja, izložbe, projekcije filmova sa FEST-a, koncerte najznačajnijih bendova u zemlji, pa čak i pozorišne predstave. Većina, trenutno, najeminentnijih organizatora kulturno-muzičkih dešavanja u Beogradu, a i šire, koji trenutno rade najveće projekte, svoje iskustvo sticali su u KST-u. Ono što treba napomenuti je da Klub Studenata Tehnike i pored veoma teške situacije u zemlji, sve vreme odoleva neprilikama i pokušajima od razlicitih interesnih sfera da ga preuzmu.

    Kao posebno poglavlje ističe se period NATO bombardovanja kada se za vreme istog uz veliku pomoć sastava "Del Arno Bend" prave svakodnevni matinei, predstavljajući sklonište za mlade u tim teškim trenucima, ne bi li bar tih nekoliko časova zaboravili na surovu realnost koja je čekala napolju. Čak i u trenucima kada nije bilo struje koncerti su bili održavali pred više stotina posetilaca.

    KST aktivno učestvuje i u studentskim protestima '96-'97 kao i u demokratskim promenama 2000. Međutim, kako posle tog perioda alternativna muzika gubi snagu koju je imala u borbi za promenu režima, lagano opada i interesovanje publike za KST, koji propagira takav način razmišljanja. Ipak, serijal uspešnih žurki, pre svega povratak muzike osamdesetih, koja je gradom ponovo raširila, upravo iz KST-a, vraća popularnost i KST nastavlja da predstavlja jedno od značajnijih mesta koja posećuje urbana populacija. I dan danas on ostaje kultno mesto za sve ljude otvorenog uma, koji nisu potpali pod loše uticaje i izgubili svoje mišljenje i normalan sistem vrednosti.


DJ-evi
GO2
Kst planeta
EC kursevi
Yellow Cab
Clubbing
Eyesburn
Pointblank
istanbul masaj masoz bayan masaj antalya escort bayan incest stories mature sex