Autoparodija

Sve vezano za muziku, bendove, izdanja

Autoparodija

Postod ilija7777 » Sub Feb 02, 2008 17:00

Poslednji put

Očigledno je kako se jedan popularan trend nadovezuje na drugi,istoriju koja se ponavlja ne primećuju samo društva u nesvesnom pre-apokaliptičnom transu, kao u predratnom Berlinu,i svuda gde danas dominira moderna pop kultura.

Bendovi kao što su Kiss,ZZ Top i Janis Joplin bili su svojevrsni most između folf/blues inspirisanog roka i pop masa,i prolazili su svugde gde prolaze ogoljene emocije,i pojednostavljen,često nostalgičan rant.Njigovi moderniji rođaci Motley Crue,Twisted Sister i Dio čine još uočljivijim i jasnijim ovaj obrazac donošenja pop muzike masama odraslim na rock zvuku.U najmodernije doba, klinci odrasli na Limp Bizkitu,Nirvani i FNM zdušno su gutali naočigled degetisane mutacije tipa Rammstein(uočite glavni rif na Los koji finišira očiglednom besciljnom rastrzanošću) i Evanescence,a i prog rock fanovi Rusha i King Crimsona našli su svoje moderne favorite.Javnost nikad nije slovila da ima neke specijalno razvijene kritičke sposobnosti. Čak i stondirani fatalisti tipa Doors,Jefferson Airplanes i Black Sabbath više su učinili za rock progresiju od ovih marketinških spodoba.

Metal je nastupio konkurentno sa punkom,uzimajući tipičan disidentski stav koji će finiširati sa Miltonovskim i DeSadovskim pop moralnim relitivizmom death,thrash i black metal populizatora Cannibal Corpse,Pantera,Metallica,Slayer,Kreator,Emperor,Satyricon sa jedne strane,i romantičarskim vizionarstvom
Burzuma i Gravelanda. Očigledno,po principima moderne demokratije,onaj sa više fanova je trenutno trijumfovao,a potonji je zadobio duše onih kojima socijalizacija nije primarna životna aktivnost.Slična se stvar dogodila i panku,ali je on,hraneći se neodrživom ideologijom autodestrukcije,zdušno prihvatio ulogu muzike za one sa nedostatkom kapaciteta da bilo šta promene(očit je fatalizam bendova Testors,New Bomb Turks,a i oni skloniji destrukciji nisu postigli baš ništa svojim besnim izlivima emocija).

Ovaj pokušaj teži da bude manje analitičan,i više praktičan,kao poslednji poziv muzičarima i fanovima da pogledaju kuda su se to sa ostatkom čopora zaputili.
Jer,kao što zaključuju čak i pojedini osvrti konvencionalne umetnosti na ovu našu stvarnost (Ko To Tamo Peva,Lepa Sela Lepo Gore),put kojim se većina odlučila da pođe ne vodi nužno čak ni u privremenu sigurnost,a kamoli ka(nedajbože,pljuc pljuc) tim prokaženim idejama boljitka,napredka,evolucije.Vozi Miško!

Sokrat je popio svoj otrov,Pitagora je živ goreo,i nije bio ni prvi ni poslednji,u tom svetlu,ne smemo se bojati smešnih demonizacija generalne javnosti. Naša iskrenost i nesebičnost moraju da govore za sebe,jer dok postoji jedan,nije gotovo.
ilija7777
Junior
 

Postod skyvalker » Sre Maj 07, 2008 20:08

Metal nema mnogo veze sa pankom osim sto su u oba ljudi shvatili da je vaznije da se dobro proderes nego kako to zvuci. A mislim i da se metal prvo pojavio u SAD a Pank u Engleskoj pa moze da se kaze da se zbog toga i toliko razlikuju. Ali posle njih nije se pojavila neka slicna muzika koja je postala toliko popularna. A i metal i pank su imali svoj imidz oblacenje, motore nacin zivota sto posle njih nije bilo tako masovno.
skyvalker
 
Postovi: 11
Pridružio se: Sre Maj 07, 2008 19:46
Lokacija: U zemlji i inostranstvu


Povratak na Muzika

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 1 gost

cron