leptirica je napisao: kako treba da zivimo za trenutak u stvari da uzivamo u sitnicama i svojoj mladosti...
John je napisao:Tačno tako. Da univerzum ima smisla i značenja, subdina bi postojala, a kad bi postojala sudbina onda ceo univerzum ne bi imao sopstvenu samodinamiku koja je u suštini osnova svih bolje razrađenih filozskih teorija razloga postojanja samog univerzuma. Dakle unverzum mora biti okrutan da bi stvorio iluziju o dešavanju, i predstavio sebe sam sebi kao nešto interesantno, nešto dinamično i dramatično. Veoma prelep svet, ako mene pitate, savršen. Na svim nivoima svesti animalna pravila preživljavanja moraju da postoje, borba za opstanak i tako to. U suprotnom kao što rekoh, svi bi sedeli i čekali da se sudbina odvije, i unverzum bi sam po sebi bio neuspešan samim time što se opet sa njegove (tj naše jer mi smo univerzum) tačke gledišta ništa ne dešava. Dobar univerzum, kao što je ovaj naš, ima sposobnost da disasocira delove svesti i napravi iluziju da mi pripadamo različitim bićima, tj da smo mi odvojeni, da smo mi "jedinke". I to je savršena iluzija, ja je ne bih menjao ni za jednu drugu. Strašno je samo kada neko misli da može da evoluira iznad pravila ako spozna pravila. To ljudi pokušavaju kada misle na sudbinu. Ali kao što rekoh, univerzum bi sam sebe uništio kad bi dopustio da sudbina postoji, bez toga da ulazimo u dublje filozofije zašto je stvarnost stvorila samu sebe. E... zato mora sve biti okrutno, nemilosrdno, uvek će postojati samo JEDNA prava šansa, uvek će postojati propuštene prilike, i uvek će biti stvarne. Ja se trenutno trudim da shvatim to i da zaboravim na moje prethodne teorije kvazi-dimenioznalnih sudbinakoje sam shavtio da se svode na samo veoma kompleksan podsvesni proračun a ne stvarno "predviđanje" stvari...itd itd... što me je dovelo do shvatanja da naš mozak ne može biti dovoljno kompleksan za takve stvari, što me vodi do ubeđenja da jedan deo naše misaone mehanike pripada nefizičkom domenu...
A danas sam naučio novo o životu da je ujutru voda veoma bitna posle alkohola. To ima više životnog značenja nego sve ovo gore što sam iskenjao, jer mi živimo u praktičnom svetu a ne u teorijskom.
YoungZ je napisao:Svaka cast!!!!
Inache ja sam posle duzeg perioda meditiranja i razmisljanja odlucio se za na neki nacin novi pocetak tj. veliku promenu u mom zivotu poshto je preko bila potrebna. Covek ponekad moze da bude i previshe dobar a to ne valja jer svi ostali ce to da koriste i iskoriste opako a ti ces da propadnesh na dno. Kada do toga dodje onda im nisi vishe potreban uopshte. Naravno uvek ce tu biti i ruka dobrog prijatelja koji ce da ti pomogne, da te izvuce, ali u sushtini meni konkretno bilo mi je dosta jurcanja "za" nekima i zavlacenja od strane "nekih" previshe sam vremena i nerava potroshio na to, tako da ja bilo vreme da okrenem novi list.
P.S. Zvuci kao malo proseravanje ali je u sushtini TRUE!!!!
John je napisao:A danas sam naučio novo o životu da je ujutru voda veoma bitna posle alkohola. To ima više životnog značenja nego sve ovo gore što sam iskenjao, jer mi živimo u praktičnom svetu a ne u teorijskom.
Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 2 gostiju