Pravilnik

Fudbal, Košarka, cena benzina ili bilo šta drugo

Pravilnik

Postod djavolak » Sub Sep 23, 2006 18:12

Želimo vam iskrenu dobrodošlicu na KST Forum!

Pozivamo vas da aktivno učestvujete u diskusijama i time doprinesete razvoju ove komune i podizanju kvaliteta diskusija.

Ipak, postoji nekoliko pravila koja je neophodno poštovati kako bi forum bio fer, korektan i ugodan za sve posetioce.


PRAVILNIK KST FORUMA


0.1 Uvodna reč

KST Forum (u daljem tekstu Forum) je osmišljen i napravljen 2005. godine sa idejom da se svim ljubiteljima Kluba Studenata Tehnike omogući i on-line diskusija o programu, izgledu, dešavanjima i ostalim stvarima vezanim za klub.

Forum je neprofitna internet zajednica i vlasništvo je svih njegovih članova.


0.2 Nekoliko napomena

Upoznajte se sa Forumom. Pre nego što postavite pitanje, prvo pogledajte da li već postoji takva ili slična tema u kojoj bi mogli da postavite pitanje. Koristite pretragu!
Takođe, molimo članove Foruma da ne pišu postove sa uključenim Caps Lock tasterom, da izbegavaju pisanje poruka koje sadrže samo smajlije i da ne pišu po dve uzastopne poruke već da upotrebom opcije "edit" odnosno "izmeni" objedine sve svoje poruke u jednu poruku.
Hvala na razumevanju.


Pravila:

1. U vezi sa temama i porukama (generalno)

1.1. Zabranjeno je kačenje @@@@.ografskog, eksplicitnog (scene nasilja, torture, ubistva i sl.) i drugog sadržaja koji bi mogao da uznemiri ostale članove ovog Foruma.

1.2. Na Forumu su zabranjene političke rasprave osim u podforumu “Sve Ostalo”.
Sve poruke i teme koje u sebi sadrže politički kontekst biće odmah obrisane ukoliko se nalaze u nekom podforumu osim u "Sve Ostalo".

1.3. Na Forumu nije dozvoljeno vređanje bilo koga.
Ukoliko poruka sadrži neku psovku, vređanje, omalovažavanje i sl. i bude prepravljena, dobićete upozorenje ili privatnu poruku sa obrazloženjem zašto je izmenjena.
Ukoliko vam nije jasno ili smatrate da nije bilo potrebe za "intervencijom" obratite se preko elektronske pošte ili privatne poruke moderatoru zaduženom za dati deo foruma i zatražite objašnjenje. Sve teme tipa "Zašto mi je obrisana poruka?" će biti automatski obrisane, bez obrazloženja!
Ukoliko vas sadržaj neke poruke uvredi ili vam na neki način zasmeta prijavite to preko privatne poruke ili elektronske pošte nekom od moderatora. Ukoliko moderator zaključi da vaše obrazloženje za uklanjanje dela ili cele poruke ima smisla, poruka će biti izmenjena ili uklonjena.

1.4. Najstrože je zabranjen bilo kakav vid spama na Forumu – neželjene poruke, slanje istovetnih tema u više podforuma, kao i postavljanje istovetnih poruka u više različitih tema.

1.5. Kompletnu odgovornost za sadržaj objavljenih tekstova na KST Forumu snose isključivo njihovi autori, čiji je pseudonim jasno označen pored sadržaja teksta.
Moderatori nisu odgovorni za ono što napišu članovi KST Foruma. Moderatori snose odgovornost samo za sadržaj svojih poruka!
Članovi i moderatori KST Foruma ne odgovaraju za reči koje u njihovo ime neko drugi kaže ili otkuca na drugim sajtovima, forumima ili chat'u!


2. U vezi sa temama i porukama (što se tiče programa i najava)

2.1. U okviru tema pokrenutih u podforumu Program KST-a nepotrebne i poruke koje nemaju veze sa temom (offtopic) će biti momentalno obrisane da ne bi dolazilo do zatrpavanja korisnih informacija pričama koje nemaju veze sa zatraženim informacijama.

2.2. Nije dozvoljeno stavljatii najave koncerata (osim većih), žurki koji se ne održavaju u kst-u i sl. osim u dogovoru sa administratorom

3. U vezi sa potpisima i avatarima

3.1. U potpisima i avatarima ne sme biti nikakvih političkih parola, simbola i sl. Ukoliko bude bilo, potpis/avatar će biti uklonjen. Osim uklanjanja potpisa/avatara, član može biti privremeno ili trajno udaljen sa Foruma ukoliko njegov avatar sadrži bilo kakve lične, nacionalne, verske i druge netrpeljivosti i nedržavne elemente, kao i simbole i druge asocijacije.
Takođe se podrazumeva da je nedozvoljeno otvarati naloge zbog političke/verske/rasističke promocije neke stranke, sekte ili udruženja! Takve poruke i nalozi će biti momentalno obrisani! Pored navedenog, nije dozvoljeno stavljanje komercijalnih oglasa u potpis.

3.2. Veličina avatara (sličice koja kod svake poruke stoji ispod nadimka) ne sme biti formata većeg od 100x100 pikela i "teži" od 12KB. Takođe, u potpisu nije dozvoljeno stavljati slike dimenzija većih od ukupno 200x50 piksela, odnosno ukupno 30KB "težine".

3.3. Tekstualna signatura ne sme biti veća od 6 redova normalnog teksta odnosno jedan red teksta velikog formata. U slučaju kršenja nekog od ovih pravila administrator će ukloniti sporni avatar/signaturu/sliku i o tome obavestiti korisnika.


4. U vezi sa privatnošću na Forumu

4.1. Nije dozvoljno ostavljanje tuđih ličnih informacija, kao ni slika, niti brojeva telefona. Ukoliko neko želi, odnosno ima potrebu za iznošenjem isključivo svojih ličnih podataka, može to učiniti na sopstvenu odgovornost. Svi ostali, tuđi lični podaci će biti uklonjeni, u cilju zaštite privatnosti članova Foruma.

:: Napomena ::
Iako se KST Forum tim zalaže za privatnost na Forumu, to ne znači da svako može pisati šta god poželi, ne razmišljajući o posledicama! Svako treba da stoji iza svojih reči, i sami snosite odgovornost za ono što napišete! (Pogledajte članove 1.4 i 1.5)


5. U vezi sa reklamiranjem na Forumu

5.1. Svaka poruka čiji je cilj reklama nekoga ili nečega, a nema veze sa započetom temom će biti uklonjena.


6. U vezi sa nepridržavanjem gore pomenutih pravila

6.1. Ukoliko primetite da je neka stavka pravilnika prekršena slobodno kontaktirajte nekog od moderatora.

6.2. Takođe, moderatori Foruma dužni su da poštuju sve stavke ovog pravilnika. Ukoliko smatrate da se neko od moderatora ne pridržava gore navedenog, da se ponaša nasilnički i pristrasno, možete se obratiti glavnom administratoru Foruma.


7. U vezi sa primedbama i pitanjima

7.1. Ukoliko imate bilo kakva pitanja ili primedbe u vezi sa Forumom, slobodno kontaktirajte nekoga od moderatora, ili postavite pitanje u forumu "Predlozi i pitanja u vezi foruma".

Želimo vam ugodno korišćenje KST Foruma!

Hvala!
structure... logic... function... control...
a structure cannot stand without foundation,
logic is the foundation of function
function is the essence of control
i am in control
Korisnikov avatar
djavolak
Moderator
 
Postovi: 1192
Pridružio se: Sre Okt 12, 2005 11:21
Lokacija: pakao

Povratak na Sve ostalo

Ko je OnLine

Korisnici koji su trenutno na forumu: Nema registrovanih korisnika i 4 gostiju

cron