od Hadzija » Pet Jun 15, 2007 12:26
Mozda sam malo subjektivan...ma jesam, ali ipak...nije fer. Mislim da su ipak zasluzili...Sejo je legendarni autor. Ovo je prvi njihov posleratni album koji su ovde kod nas malo vise poceli da reklamiraju. Skoro svake novine su objavile po mini intervju (svaka cast Blicu). Danasnja Politika ne zna ni kako se album zove!? Bio sam u Akademiji kad je Sejo davao te silne intervjue i bas se secam tog novinara koji radi za politiku. Doso tu da otalja posao...e moj sine nisi ti ni Š od novinara. Onda 24 sata...studentska omiljena novina, stvarno su dobri...međutim nista od vesti o albumu. Novinarka pomenutog lista mi je čak rekla da će biti na naslovnoj pošto ih i gl urednica lista gotivi...ništa od toga... Ali ostaje mi nada da će biti na naslovnoj pošto dosad nisu ništa pisali, videćemo... Onaj iz Pressa mi kaže biće sutra, a evo tri dana kupujem te jadne novine i ništa. Koji su to lažljivci i neprofesionalci.
A Marko Živić...posebna priča...koji je on moron. Misli da je smešan..eeeee jadan je. Pa njemu ne trebaju gosti! sinoć pita nešto Vuka i čoek krene da mu odgovara a ova budala mu upada sa nekom bezveznom forom. Sejo nije za takve emisije, on jednostavno ne pripada show-businessu...uostalom prenecu vam reakciju jednog ne samo fana ZP-a, već žene koja je legenda isto kolko i članovi benda:
nevermind write:
Pa iako trenutno nemam ni vremena, ni volje, ni nicega, eto ipak uvijek ovdje naidjem na nesto sto me natjera na komentar. Meni izgleda da ti kriticari koji su ovdje gore citirani ne razumiju jednu bazicnu stvar u vezi sa Sejom. Njega je besmisleno mjeriti istom mjerom kojom oni mjere ostale zvijezde balkanskog show businessa, jer Sejo nije show business nego nesto sasvim drugo. On je normalan covjek koji je odrastao u Sarajevu, isao u skolu, tulumario sa jaranima u gimnazijsko-fakultetskom garage-bandu, studirao medicinu i malo ju zanemario zbog previse tulumarenja (a medicina je fakultet koji to ne oprasta), bio zajedno sa svojim sugradjanima neocekivano pogodjen sokantnim i ekstremnim trogodisnjim masovnim uzasom, prezivio, sastavio razbijene komade zivota, stekao obitelj, obiteljske probleme, novu obitelj, studirao povijest sa zeljom da radi kao gimnazijski profesor, nije pazio na cvikse pa je na njih sjeo... mislim narode, to nije show business, nego zivot. On uz taj zivot i dalje tulumari i namjesta derneke za raju koja se fura na iste stvari na koje se i on fura, na mastoviti cuspajz skuhan od citave povijesti rock & rolla, na druzenje, na zelju da covjek osjeca zivot do temelja... a ostali clanovi banda jesu svi prvenstveno odlicni profesionalni muzicari, koji bi mogli svirati bilo gdje i sa bilo kim, ali ocito osjecaju bliskost i lojalnost prema toj Sejinoj furki kad su odlucili svirati s njim, a ne sa Severinom ili sa Zagrebackom filharmonijom ili sa bandom Hard Time ili whoever else they could play with. So, that's the deal. Pa sad, ti ces tu njihovu furku ili voljeti i razumjeti, ili neces. I ta furka je toliko specificna za njih, i toliko razlicita od estrade ili show-businessa, da ju nema nikakvog smisla usporedjivati sa estradom ili show businessom. To nije cak ni kao usporedjivanje proverbijalne kruske i jabuke, nego kao usporedjivanje prave ukusne hranjive jabuke (kompletne sa kosticama i veselim malim crvom koji dokazuje da u jabuci nema toksicnih pesticida!) sa artificijelnom plasticnom jabukom.
Sto se tice toga koliko ti gore "rock-kriticari" imaju pojma o cemu govore kad govore o rocku, mogu samo primijetiti da me fascinira taj koncept "divne pjesme" o gubitku suncane mladenacke nevinosti i iluzija nakon sto po naredjenju nekoliko godina bacas sa neba napalm na narod u Viet Namu... mislim, "Have You Ever Seen the Rain" je jako dobra pjesma, ali je dobra nacin vrlo razlicit od "divnog" (sto je Sejo jako dobro shvatio, i napravio jako dobro informiran cover te pjesme, u kojoj cak i spominje motanje jointa za ratne veterane).
Ne znam da li ja svojim postovima stvaram averziju prema ZP-u kod vas...možda, ali vam ovo kažem sa srca...
Budite mi pozdravljeni
ja sam ekser sto viri iz parketa